in

Természetes göndör haj

A természetes göndör haj hossztól függetlenül külön kategóriát képvisel. Esetében körkefét csak abban az esetben használjunk, ha kellő energiánk is időnk van rá, hogy addig szárítgassuk tincsenként, míg fel nem veszi a kívánt formát. Máskülönben tárcsás hajszárítóval és nagy fogú, bontófésűvel dolgozzunk.

  • Göndör haj esetén a törölközőszáraz hajat fésüljük át nagy fogú, klasszikus bontófésűvel, nagyon óvatosan. Hogy minél kevesebb gubanc legyen benne, hajmosás előtt se feledkezzünk meg a haj kifésüléséről.
  • Ezt követően szárítsuk át és ha elértük a legalább 50%-os szárazsági szintet, jöhet rá a hajhab vagy más hajformázó.
  • A diffúzoros (hétköznapi nevén tárcsás) véget csak ekkor pattintsuk fel hajszárítónkra. Annál szebb végeredményt kapunk, minél mélyebb a tárcsa belseje, a tipikus müzlis tál mélység a legszuperebb.
  • Dobjuk előre a hajunkat és közepesen meleg levegővel kezdjük szárítani. Ha állítható a fújás erőssége, tegyük alacsonyra azt.
  • Ha váltakoztatjuk a hideg és meleg levegőt, tartósabb formát adhatunk a hullámoknak, ehhez először meleg levegővel szárítsuk és amikor már majdnem száraz, mehet rá egy kis hideg, végül újra meleg levegővel szárítsuk tovább.
  • Ügyeljünk rá, hogy a diffúzorba tett tincset ne igazgassuk, nem kell ki-be pakolászni, de kicsi mozdulatokkal mozgathatjuk a hajszárítót.
  • Ily módon szárítsuk meg a teljes hajtömeget, ne csak a hajvégeket, pláne hűvös időben.
  • Ha végeztünk, elég ujjainkkal megigazgatni a frizurát, nem kell fésülgetni.

Forrás: NLC

Mit gondolsz erről?

-1 points
Upvote Downvote

Szerző: Marci

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Középhosszú haj beszárítása

Rövid és félhosszú, tupírozott frizurák