in

Óvjuk a hajunk egészségét burgonyával

A burgonya az egyik legegészségesebb élelmiszerünk. Számtalan módon készíthetjük el a tápanyagokban gazdag eledelt, a világ számos országában ismerik és használják ősidők óta. Egészséges, finom és tápláló, ráadásul a szépségápolásban is fontos szerepet tölt be.

Mutatunk 3 tippet, hogyan lehet egészséges hajunk a burgonya segítségével.

Egy burgonyát reszeljünk vékonyra, nyomkodjuk ki belőle alaposan a vizet. Keverjük el tojással, egy kanál túróval, majd kenjük fel a pépes masszát a haj teljes felületére. Hagyjuk rajta állni 20 percig, majd mossuk le. Húsz nap rendszeres alkalmazás után, az eredmény fényes és egészséges hajkorona lesz.

A burgonya héját se dobjuk el. Hámozzunk meg egy krumplit, majd tegyük egy nagy csésze forrásban levő vízbe a héját. Forraljuk húsz percig, majd szűrjük le a levet egy edénybe. Mossunk hajat a megszokott módon, majd ezután öblítsük le a burgonya levével. Így őrizhetjük meg a sötét ha természetes színét, és némiképp a szürke szálakat is takarhatjuk. Minden második hajmosáshoz alkalmazzuk az öblítést.

Ha hajhullás problémájával küzdünk, keverjünk el 3 teáskanál burgonyalevet, 3 teáskanál aloe verával és 2 teáskanál mézzel. Alkalmazzuk a pakolást hetente kétszer, majd mossuk le a hajat a megszokott samponnal.

 

Forrás: tudasfaja.com

Mit gondolsz erről?

Szerző: Marci

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Loading…

0

Hozzászólás

0 hozzászólás

7

Bajusz

13

Borosta