in

Műköröm fajták a köröm anyaga szerint

Akril körmök

Az akril -más néven plexi vagy PMMA- egy igen széles körben használt műanyag, az üveggyártástól a festékekig számtalan termék összetevője. Biztos, hogy szinte mindenki találkozott már vele ilyen vagy olyan formában. Előnye, hogy könnyen kezelhető és rövid kötési idő után szép, fényes felületet képez. A műköröm készítéshez egy kétkomponensű formáját alkalmazzák. Ez egy folyadék és egy por összetevőből áll, amit a kozmetikus közvetlenül használat előtt kever össze, majd TIP vagy sablon segítségével visz fel a körömre. Az akrilnak jellegzetes, csípős szaga van, de emiatt nem érdemes aggódni, mert a kipárolgó gázok ilyen mennyiségben az egészségre ártalmatlanok. Az akril műkörmök a levegővel érintkezve 10-15 perc alatt megkötnek. Az így készült körmök igen ellenállóak és fényesek.

Eltávolítás: Az akril műkörmök eltávolítását jobb, ha szakemberre bízzuk, mert ha nem megfelelő módon próbálkozunk, az eredeti körmök is sérülhetnek. Ha erre valamiért nincsen mód, akkor 15-20 percig áztassuk körömlakk lemosóba a körmöket, és így valószínűleg sérülésmentesen leszedhetjük őket.

Porcelán műkörmök

Van egy rossz hírünk a porcelán körmök kedvelőinek; Valódi porcelánból nem készülnek műkörmök. Legalábbis hétköznapi, mindenki által elérhető és megfizethető módon biztosan nem. Amit porcelánnak neveznek a kozmetikai szalonokban, az nem más, mint az akril. Tehát a porcelán műkörmökre is pontosan ugyanaz vonatkozik, amit az előző pontban az akrilról leírtunk.

Zselé (gél) körmök

A gél vagy zselé (a kettő ugyanaz) műkörmök elkészítése nagyon hasonlít az akril körmökéhez. Különbség mindössze az építéshez felvitt anyagban van. Ellentétben a korábban használt műköröm gélekkel, a mai zselék már egyáltalán nem hasonlítanak fogkrémre, állaguk és kezelhetőségük nagyjából megegyezik a körömlakkéval. A kozmetikus a köröm felépítéséhez ebben az esetben is ugyanúgy használhat TIP-et vagy sablont, mint az akril műkörmöknél. Ugyanakkor az akrillal ellentétben a gél körmök nem a levegővel érintkezve szilárdulnak meg, hanem ehhez UV fénnyel kell megvilágítani őket. A zselé műkörmök általában valamivel drágábbak, mint az akrilból (porcelánból) készültek, de színüket is tovább megtartják, így mondhatjuk, hogy kapunk is valami pluszt a pénzünkért.

Eltávolítás: A zselé műkörmök eltávolítását is jobb, ha szakemberre bízzuk, de, ha erre nincs módunk, 15-20 perc körömlakklemosós áztatás ebben az esetben is segíthet a leszedésükben.

Forrás: Szepseged

Mit gondolsz erről?

Szerző: Marci

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Loading…

0

Nagyon rövid férfi hajak

Csodás a színek kavalkádja a frizurák világában is