in

Milyen bob fazonok léteznek

Milyen bob fazonok léteznek?

A-vonalú bob, azaz konkáv bob, végzett bob, aszimmetrikus bob, egyenes bob, long bob, texturált bob, sleek bob, hamis bob, szuperrövid bob, frufrus bob.

Mi a különbség a két főbb típus, az egyenes és a texturált bob között?

Az egyenesnél – ahogyan a neve is mutatja – minden tincs egyformára, egyenesen van vágva, míg a texturált rövidebb és hosszabb, réteges vágást jelent, ami puhább végeket eredményez.

Mi a lob?

A bob frizura hosszabb verziója, ez lehet egyenes vagy texturált bob is.

  • A bob az utóbbi 4-5 évben tarol a hajtrendek között. Sokan nem tudják, mit is jelent pontosan az egyenes és a texturált vágásmód közötti különbség, de ez a cikk választ ad erre, így legközelebb már magabiztosan mehetünk a fodrászszalonba az új bob frizuránkért!
  • Nagyon sok különféle bob létezik, de ha csoportosítani szeretnénk, akkor egyrészről vágásmód szerint meghatározhatjuk az egyenes, az aszimmetrikus és a texturált verziót, hossz szerint a szuperrövid bobot, a klasszikus bobot, illetve a long bobot, azaz lobot, míg stílus szerint a tükörsima sleek bobot, a frufrus bobot és texturált, romantikus bobot emelhetjük ki.
  • Ha nem tudjuk, hogy melyiket válasszuk, akkor először is határozzuk meg az arcformánkat, nézzük végig, hogy melyik bobhoz melyik arcforma az ideális. Ha nem akarunk mellélőni, akkor először mindenképpen áll alatt végződő hosszt válasszunk, mert az nagy mértékben nem fogja befolyásolni az összképet.
  • Nulladik lépésként pedig jól jöhet a hamis bob, azaz a bobszerű feltűzése a hosszú hajnak, amely amellett, hogy nagyszerű alkalmi frizura is lehet – némi hajgöndörítés vagy egyenesítés után –, arra a kérdésre is választ fog adni, hogy egyáltalán komfortosnak vagy önazonosnak érezzük-e a bob fazonokat.

Forrás: Marieclaire

Mit gondolsz erről?

-1 points
Upvote Downvote

Szerző: Marci

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Melyek a legnépszerűbb bob frizuratípusok

Papagáj frizurák pasiknak