in

Melyik a legjobb műköröm

A nők többsége ismeri és kedveli a műkörmöket, hiszen ezekkel olyan formájú és minőségű körmei lehetnek, amire a “természetes készlet” sajnos a legtöbb esetben nem ad lehetőséget. Ugyanakkor, mint az kozmetikai kérdésekben oly’ sokszor előfordul, ezt a témát is körüllengi egyfajta ködösítés. Tehát konkrét, gyakorlati információkat csak elvétve lehet találni, viszont a zavaros marketing árad mindenhonnan. Így pedig elég könnyű elveszni az újabb és újabb elnevezések, formák és trendinek kikiáltott megoldások tengerében. Milyen módszerekkel készülnek a műkörmök valójában? Milyen anyagok közül lehet választani? Tényleg porcelán a porcelán? Miért a francia a legmenőbb? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre szedtük össze a válaszokat, hogy végre mindenki tisztán láthasson, aki műkörmöt szeretne.

Műköröm típusok elkészítési mód szerint

TIP-es műköröm

A TIP-ek segítségével készült műkörmök ránézésre nem sokban különböznek az egyéb technikákkal készítettektől. A fő eltérést a körmök alapját adó műanyag forma jelenti. A TIP valójában nem más, mint egy vékony műanyag lapka, ami a leendő műköröm formáját és ívét meghatározza. Ezek a lapok annyira vékonyak és hajlékonyak, hogy önmagukban nem képesek körömként funkcionálni, ezért különböző anyagokkal vonják be őket. Ez egyrészt tartást ad nekik, másrészt a műköröm így nyeri el végső formáját. A bevonáshoz használt anyag ugyanúgy lehet gél, akril vagy porcelán, a TIP szempontjából ennek nincs jelentősége.

Épített műköröm

Az épített műkörmök hasonlóan készülnek, mint a TIP-es körmök, de ebben az esetben a műanyag forma kimarad és a műköröm anyagát közvetlenül az eredeti körömre hordják fel. Mivel az így megépített műköröm általában jóval hosszabb, mint az alap, amire készül, ezért szükség van egy speciális sablon használatára is. Ez többnyire egy papírból vagy teflonból kivágott, patkó vagy négyszög alakú forma, amit a köröm végéhez ragasztanak, majd bevonják a kiválasztott alapanyaggal (zselé, porcelán, akril, tetszés szerint). Tehát ez a sablon felel a műköröm túllógó részének tartásáért.

Köröm megerősítése szövettel

A szövettel történő megerősítés egy kiegészítő technika, aminek több felhasználási módja is létezik. Egyrészt ez a módszer kiválóan alkalmas a természetes körmök erősebbé tételéhez és kisebb mértékű meghosszabbításához. Másrészt, mind a TIP-es, mint pedig az épített műkörmöt tovább lehet vele erősíteni. Ez igen jól jöhet például a kissé extrémebb formáknál, ahol a köröm hossza, szélessége vagy alakja miatt a hagyományos elkészítési módszerek önmagukban nem adnak elég stabilitást és szilárdságot. A technika lényege, hogy a műköröm anyagába egy speciális, üvegszálból, vagy selyemből készült szövetet ágyaznak, majd befedik a körömépítéshez használt zselével vagy porcelánnal.

Csináld magad műkörmök

Ezek a műkörmök nem igazán kifinomultságukkal vagy stílusukkal, sokkal inkább árukkal hódítanak. Aki nem akar vagy tud szalonban készült műkörmökért viszonylag magas összeget kifizetni, esetleg csak egy-egy alkalomra szeretne új körmöket, az megcsinálhatja otthon, saját magának is. Ebay-en, Aliexpresszen és számtalan egyéb helyen kaphatóak olyan műkörmök, amiket csak fel kell ragasztani, picit megigazítani és kész is a művelet. Ezek általában a profi műkörmökhöz képest nagyon olcsóak, pár száz vagy 1-2 ezer forintért már viszonylag jókat lehet kapni. Természetesen ez a műköröm típus semmilyen szempontból nem veheti fel a versenyt a szalonban készültekkel, az árát kivéve.

Forrás: Szepseged

Mit gondolsz erről?

Szerző: Marci

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Loading…

0

Néhány megdöbbentő frizura a nagyvilágból

A tökéletes hajvágás videóval