in

Két dögös vörös

A különbség mindössze annyi közöttük, hogy az egyik természetes színű fürtöket visel, míg a másik mesterséges színárnyalattal bolondította meg tincseit. Így vagy úgy, a vörös hajszín örök klasszikus, nem lehet megunni.

A természet kontya

A vörös hajról már messziről meg lehet mondani, hogy festékkel vagy színezővel kezelték vagy a természet varázsolta ilyenné. Utóbbit lehet utánozni, megközelíteni az adott árnyalatot, de akkor sem lesz ugyanolyan a hatás. A vörös hajúak ritkák és különlegesek. Húsz évvel ezelőtt tudósok rájöttek arra, hogy annak a fő fehérjének a ritka mutációja okozza a haj természetes vörös színét, amely a bőr és a haj színét befolyásolja. A legtöbb vörös ma Skóciában él (13%-uk), 10%-kal második helyezett Írország, míg az Egyesült Államok több mint 300 millió lakosa közül csupán 2% rendelkezik ezzel a hajszínnel. Tudományos kísérletek igazolják, hogy a vörös hajúak nyugtalanabbak az átlagnál, és többször igénylik az intim együttlétet, mint szőke vagy barna embertársaik. A vörös a boszorkányok hajszíne. Legalábbis régen annak tartották. A vörös hajúakról általában a temperamentum, a szenvedély és a makacsság jut eszünkbe. Nem véletlenül. A valódi vörösek sokszor törik valami csínytevésen a fejüket és nagyon kreatívak. Mindemellett érzékenyek, talán jobban is, mint kellene, nagyon könnyen dühbe gurulnak. Szervezetükben kevesebb antistresszhormon termelődik, ezért fokozottabban élik meg az izgalmakat. Kirobbanó természetűek. A vörös haj igazán feltűnő, tudni kell viselni. A vörös haj nem szürkés árnyalatban őszül, hanem homokszínűre, majd fehérre változik.

Démoni színkeverés

A hajfestés a mindennapos sampon- és balzsamhasználatnál drasztikusabb beavatkozást. A ma már minden boltban vásárolható szer olyan kémiai anyagokat tartalmaz, melyek nem megfelelő használat esetén erősen roncsolják a haj szerkezetét.

A festett hajú nők többsége a vörös árnyalat mellett teszi le a voksát. Bájos, merész, kifinomult, érzéki színek keverednek a fejeken. Fontos azonban néhány szabályt megismerni, mielőtt felvisszük hajunkra a démoni színt!

Ha vörösre festettük hajunkat, legalább két hétig ne menjünk uszodába, ugyanis a klóros víz még rosszabb hatással van erre a színre, mint a csapvíz. Amint a vörös haj két festés között elkezd fakulni, használjunk megegyező színű balzsamot, hiszen ez megtartja a vörös haj fényességét. A vörös haj magára vonzza a figyelmet és feltűnő kontrasztban áll a ruházattal. A töredezett hajvégek ezért könnyen észrevehetőek. A legjobb, ha kéthavonta visszavágatjuk hajvégeinket.

A vörösnek számtalan árnyalata van: tiziánvörös, rézvörös, padlizsán, sárgás-kékes árnyalatú, paradicsom vörös, sötét korall, cseresznyés csokoládé stb. A világosabb alaphajszín már akár színezéssel is vörösre hangolható, de az intenzív hatás érdekében mindenképpen használjunk tartós hajfestéket. Talán a vörös a legkényesebb festékszín, ragyogásának megőrzése nem könnyű dolog.

Általában a haj azonnal felszívja a vörös pigmenteket és nem okoz meglepetéseket. A haj vörösre festése fiatalító célra nem alkalmas. A vörös haj harsányan kiemeli az arcot. Bármit is mutasson az arca, az emberek tekintetét magára fogja vonni. Ez sajnos a ráncokra is vonatkozik. Akik minél fiatalabbnak szeretnének látszani, feltétlenül kerüljék a vörös árnyalatokat. Ha otthon szeretné vörösre festeni a haját, figyeljen arra, hogy ne kerüljön a festékből a ruhájára, a szőnyegére, vagy a csempére, hiszen nagyon nehéz eltávolítani ezeket a foltokat.

Paradicsomvörös: élénk, szőkés beütésű, bohém hajszín.

Rézvörös: egyszerű, mély és meleg árnyalat, mely meggyőzően idézi a természetes vörös hajszínt.

Sötétkorall: nagyon karakteres, dívás árnyalat, a feltűnő, de nem rikító színek kedvelőinek.

Cseresznyés csokoládé: csokoládébarna, cseresznyeszín beütéssel. Azoknak javasolható, akik nem akarnak drasztikusan eltávolodni természetes barna hajszínüktől, csupán szeretnék változatosabbá tenni azt.

Lángvörös: általában sötétebb árnyalatra gondolnak az emberek e szín hallatán, azonban ebben az esetben inkább világosak a lángnyelvek.

Szőkével kombinálva: a vörös és a szőke keverése csodálatos fényjátékot eredményez.

Mélypiros, vörösbor: különösen extrém szín, melyet az igazán bátraknak ajánlunk.

Forrás: frizuraszepseg.hu

Mit gondolsz erről?

Szerző: Marci

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Nyár végi hajápolási tanácsok

A szőke nő