in

Introvertált vagy

Az introvertált és az extrovertált személyiségek egyaránt hozzájárulnak ahhoz, hogy a világ egy szebb és jobb hely legyen!

Gyakran az introvertált személyt furcsának tekintik, mivel őt leginkább a saját lelki fejlődése érdekli, befelé forduló, visszafogott, elemző. Az introvertált embereket olyan magányos tevékenységek érdeklik, mint az olvasás, a nem interaktív sportok, és messzire menekülnek a külső környezeti ingerektől. Az introvertált gyerekek szülei sokszor társasági életre próbálják nevelni őket, hogy boldogabbak legyenek, azonban nem veszik észre, hogy egy kényszerített élet miatt mennyit szenvednek.

A Journal of Motor Behavior folyóiratban közzétett, 2008-as tanulmány szerint, az introvertált személyek esetében hosszabb ideig tarthat az információk feldolgozása, mint egy extrovertáltnál.

Beth Buelow, az „ Introvertált vállalkozó: erősítse erősségeit és teremtsen sikert a saját feltételei alapján” című könyv szerzője úgy véli, hogy bár elárasztanak bennünket olyan információk, amelyek szerint sokat kell beszélnünk a siker érdekében, az igazság nem mindig ez. Legalábbis introvertáltak esetében saját tulajdonságaikból kiindulva elkészíthetik saját siker- és boldogság-receptjüket.

Íme, néhány olyan tulajdonság, amely csodálatossá teszi az introvertált embereket. Hagyni kell őket élni, hogy nyugodtan rátaláljanak a saját boldogság-receptjükre!

Az introvertált személyiségtípus 7 előnye!

1. Nagyon jó megfigyelő

Mivel nem törekszik arra, hogy mások meghallgassák, inkább ő hallgat, éppen ezért nagyon odafigyel az apró részletekre is. Fontos számára minden apró részlet, mint pl. a hangszín, a gesztusok, a nonverbális cselekedetek.

2. Hosszan gondolkodik, mielőtt elmondaná a véleményét

Az introvertált személy csak akkor beszél, amikor valóban véleménye van valamiről, ha kell, ha nem, nem fecseg. Az online világban minden bizonnyal hatékonyabb, mert nem cselekszik első impulzusra, hanem jól meggondolja a dolgokat, kidolgoz egy bizonyos stratégiát. Akkor kerülhet bajban, ha azonnal véleményt kell mondjon valamiről. Ebben az esetben a szakértők azt ajánlják, hogy készüljön mindig egy-két lehetséges forgatókönyvvel.

3. Jó hallgatóság és jó tanácsadó

Sokkal türelmesebb, mint egy extrovertált személy, ezért jobban odafigyel másokra, szó nélkül végighallgatja bárki problémáját. Nem reagál egyből, egyszer feldolgozza az információkat, átérzi, megpróbálja megérteni, és csak utána ad tanácsot.

4. Csak a megfelelő barátokra fordít időt

Jung elsőként írta le a két személyiségtípus közti lényeges különbséget: az introvertált és az extrovertált személyt az különbözteti meg egymástól, ahogyan visszanyeri energiáját. Az extrovertált a másokkal való kapcsolatából nyer energiát, míg az introvertált úgy gondolja, hogy ő ad energiát másoknak, ezért szelektíven és igényesen válogatja meg barátait. Előnyben részesíti a szoros, megbízható és hosszútávra szóló barátságokat, amelyekbe érdemes energiát fektetni.

5. Romantikus alkat, hasonló barátokat keres

Mielőtt bármit is mesélne magáról, arra törekszik, hogy nagyon jól megismerje a másikat. Ha úgy érzi, hogy megbízható, nyitott, melegszívű az illető, akkor könnyen megnyitja a szívét. Könnyen ráérez arra is, hogy mikor szeretne a párja egy kis énidőt.

6. Tökéletes kolléga

A szakmai életbe is nagyon jó társ és barát tud lenni, fontos számára, hogy nyílt lapokkal játsszon, soha senkinek direkt nem tenne keresztbe. Nagy hangsúlyt fektet a minőségi kollegiális kapcsolatokra, nem a pénz az elsődleges számára.

7. Tökéletes vezető lehet

Az együttérzés és a kölcsönös megértés a legfontosabb számára. Türelmes, figyelmes, figyel a részletekre, belelát az emberekbe, megértő, és hisz benne, hogy csak akkor lehet elérni egy bizonyos fokozatot, ha szakmailag eléggé felkészült az ember.

Forrás: twice.hu

M.A.G.

Mit gondolsz erről?

Szerző: Edina

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Lássunk pár szép női kék hajat

SZAVAZÁS 5