in

Hogyan fessünk hajat házilag

A hajfestés egyre népszerűbb manapság, mivel felfrissíti a külsőt, ráadásul az ősz hajszálakat is elfedi. Nem szükséges azonban azonnal telefont ragadni és csörögni a fodrásznak. Könnyedén elvégezhetjük a festést mi magunk házilag is. Az alábbi tippek betartásával egyszerűen megkaphatjuk a várt eredményt.

Színválasztás

Mindenképp olyan színt válassz, ami illik a bőrszínedhez, szemöldöködhöz és az eredeti hajszínedhez. A világos bőrt a túl világos és a túl sötét színek sápadtabbá teszik. A kreolos bőrűeknek kerülendő a vörös és az arany árnyalat, mert sárgítják a bőrszínt. Maximum kétárnyalatnyit érdemes változtatni a hajon. Fontos tudnivaló, hogy a dobozon látott szín a valóságban mindig kicsit sötétebb lesz, így válasszunk színt.

Allergia teszt

A festés előtt érdemes tesztelni, hogy nem vált-e ki allergiás reakciókat a kiválasztott termék. Ha 24 órán belül nem következik be semmilyen váratlan negatív reakció, akkor nekikezdhetünk a festésnek.

Haj előkészítése

Festés előtt 1 nappal mossuk meg a hajat, hogy ne legyen koszos a fejbőr. Ha frissen mosott hajra visszük fel a festéket, előfordulhat, hogy csípni fogja a fejbőrt a védőréteg hiánya miatt. Ráadásul a sampon és a balzsam csökkentik a festék hatóerejét. Érdemes átfésülni is a hajat a szín felvitele előtt.

Fejbőrön maradó foltok

Ahhoz, hogy elkerüljük a festékfoltok megtapadását a fejbőrön, használjunk a hajvonalra hidratálókrémet vagy vazelin, mely gátolja a festék megtapadását.

Festéshez előkészület

A festéshez használjunk egy régi törölközőt, melyet nem sajnálunk, így nem leszünk festékesek. Kezükre pedig jöhet a gumikesztyű vagy egy vékony nejlon kesztyű.

Festéshez előkészület 2.

A festéshez műanyag tálat használjunk, ne fém tálat, mert az reakcióba léphet a festékkel.

Vágjunk bele!

Az ecset segítségével vidd fel a festéket. Oszd 4 felé a hajat, amivel nem foglalkozol, csatold félre. A festéket tincsenként kend egyenletesen, majd fésüld át a hajat egy ritka fogú fésűvel.

Masszírozás

A festék, amíg áll 1-2x masszírozd át a fejbőrödet, így nem szárad rá a festék, illetve a hajadon is egyenletes lesz az eloszlás.

Idő figyelése

Fontos odafigyelni mennyi idő ír elő és betartani, mert a tovább fent hagyott festék roncsolja a hajat. A kevesebb idő pedig nem biztosít 100%-os fedést, vagy más színt ad.

Öblítés

Végül bő vízzel mosd át a hajad, majd habosítsd a hajfestéket. Addig mosd, míg színt ereszt. Zárásképp samponnal és balzsammal mosd meg a hajadat.

Forrás: Hajbeultetes

Mit gondolsz erről?

Szerző: Marci

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

10 egyszerű csinos frizura

A shag vágás nőies és vagány egyben