in

Gyorsan akarsz hosszú hajkoronát

A természetet nem lehet megkerülni, de néha egy picit tudjuk siettetni. Mint a hajnövesztés esetében.

  • Vágasd a végeit gyakran (és ez nem vicc) – Ellentmondásosan hangzik ez a jó tanács, mégsem az, ha azt akarod, hogy a hajad egészséges, fényes és szép is legyen. A haj végei ugyanis töredeznek, és ha nem vágatod le az elfáradt szálakat, a törések csak feljebb kúsznak és nagyobb részen törnek meg, a végén pedig nem csak csúnyák lesznek, de így is, úgy is le kell majd vágni őket.
  • Mindennapi hajkefélés – Természetesen fontos, hogy a termék jó minőségű sörtével rendelkezzen. A hajkeféléssel stimulálod a fejbőrödet, ami felpezsdíti a vérkeringést. Ezzel egy időben pedig segítesz a természetes, fejbőröd termelte olajokat eloszlatni a hajszálakon.
  • Ha nem muszáj, ne moss minden nap hajat! – És itt is a fejbőr termelte olajokon van a hangsúly. Heti kétszer-háromszor elég hajat mosni, mert így az olajok beszivároghatnak a hajadba, ezzel természetes hidratálást és regenerálódást biztosítva nekik.
  • Protein bevitel – A Good House Keepingben dr. Francesca Fusco bőrgyógyász elmondta, hogy a hajat belülről is táplálni kell, ehhez pedig megfelelő mennyiségű proteint kell bevinnünk halak, magvak, bab vagy teljes kiőrlésű gabona formájában.
  • Óvatosan a nedves haj fésülésével! – A haj különösen törékeny lesz vizesen, így ha nagyon fontos az összegubancolódott részeket kifésülni, akkor csakis megfelelő eszközzel, mint a tangle teezer tedd meg. Fontos, hogy először a hajvégeket bogozd ki és onnan haladj felfelé.

Kerüld a forró hajformázókat

Nem újdonság, hogy a hő károsítja a hajat. Jön a nyár, ha nem muszáj, ne használj hajvasalót vagy hajgöndörítőt, de ha mégis teszed, használj előtte hővédő terméket a hajadra.

Mit gondolsz erről?

Szerző: Marci

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Loading…

0

5 extrém hosszúhaj-rekord

3 természetes hajpakolás festett hajra