in

Ezt mond és tedd, hogy szakításkor elkerüld a fölösleges szenvedést

Egy párkapcsolatot megszakítani nem kellemes, sőt van, amikor nagyon is fájdalmas tud lenni mindkét fél számára.

A sok feldolgozásra váró érzés, emlék, élmény, tapasztalat terhétől és felelőssége alól nem mentesít semmi, hiába próbálsz megszabadulni a nehezétől. Valahogy át kell élni, végig kell csinálni.

Ahhoz, hogy ne tedd ki se magad, se hajdani párod fölösleges szenvedésnek, mond és tedd a következőt!

1. A fogkeféd bepakoltad vagy eldobjam?
Nagyon fontos, hogy valamilyen formában lezárd, lezártnak tudd tekinteni a kapcsolatot magadban. Vége van. Nem jó, ha a lakásban szerteszét még ezer olyan dolog porosodik, ami állandóan eszedbe juttatja a volt párod és visszarángat a vágyódásba.
Igen, valamikor beengedted az életedbe, az intimitásodba, de ennek már vége. Most más minőségű kapcsolat van kialakulóban köztetek, annak helyet kell teremteni. Ugyanakkor szét kell válni, meg kell húzd újra a határt magad között és a volt párod között, hogy egészségesen tovább tud lépni. Ha már megy, a fogkeféjét is vigye magával, az érzéseivel, gondolataival és többi dolgaival együtt.

2. Üdv a családnak!
Azzal, hogy a kapcsolat véget ért, a volt párod családjával, barátokkal való kapcsolatod is át fog alakulni. Nincs értelme a barátoknak, családnak siránkozni, panaszkodni, mocskolódni a szakítás miatt. Ez csak felesleges bosszankodáshoz, drámához és feszültséghez vezet.

Válj el inkább békében, felnőtt ember módjára. Ez nem jelenti azt, hogy izolálnod kell magad vagy megtagadd a velük való találkozást. Tiszteld továbbra is közös barátaitokat, a családját, és hagyd, hogy a velük való kapcsolat arra alakuljon, amerre szeretne.

3. Minden jót!
A szakítással járó fájdalomból, bosszankodásból, feszültségből néha bőven kijár mindenkinek. A vádaskodás, magyarázkodás, célozgatások nagyon sok energiát le tudnak szívni az emberből és környezetéből.

Ehelyett igyekezz csak egyszerűen fogalmazni, kívánj jót vagy semmit, ahelyett hogy pokolra kívánd a hajdanit. Mond azt, hogy „Minden jót!”, ez pont elég így, ahogy van. Ne foglalkozz azzal, ha ő nem kívánja viszont neked. Te tedd meg azt, ami a te részed. Tiszteld azt, hogy mindenki a saját ritmusában és lelke igényei szerint halad.

Forrás: twice.hu

M.A.G.

Mit gondolsz erről?

Szerző: Edina

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hogyan együnk tésztát, hogy ne hízzunk tőle

10 népszerü pixie frizura