in

A legnépszerűbb műköröm formák

Négyszögletes műkörmök

A négyszög alakú műkörmöknek van valószínűleg a legszimplább formájuk mind közül. Egyszerű, kissé domború, a köröm természetes szögét követő téglalap, amit semmi extra csúcs vagy ív nem tör meg. A köröm vége teljesen egyenes, a sarkok élesek. Rövid és keskeny körömággyal rendelkezők számára ideális választás lehet.

Kerek körmök

A klasszikus kerek műköröm igen népszerű forma, amely szintén jól illeszkedik a rövid körmökhöz és a keskeny körömágyhoz. A körmök szélei egyenesek, a végek pedig az ujjak görbületét követik. Ez az egyszerű, kerek alak hasonlít leginkább a természetes körmökhöz.

Kerekített műkörmök

A kerekített forma egyfajta átmenetet képez a négyszögletes és a kerek alakú műkörmök között. Jó választás lehet azok számára, akik kedvelik a szögletes formákat, de ki nem állhatják az éles sarkokat, amik könnyen beleakadhatnak bármibe.

Ovális körmök

Első ránézésre talán nem teljesen egyértelmű, de az ovális műkörmök nem azonosak a kerek körmökkel. A különbség elsősorban abban nyilvánul meg, hogy az oldalsó tipek mentén is le vannak kerekítve, ami extra görbületet ad a körmöknek és karcsúbb, hosszúkásabb formát eredményez.

Mandula műkörmök

A mandula formájú körmök, az oválishoz hasonlóan az oldalak mentén is kerekítve vannak, de a műkörmök vége itt hegyesebb, kúposabb alakot kap. Valójában ez a típus a nevéhez híven tényleg a mandulára hasonlít.

Tőr (Stiletto) típusú körmök

A tőr, más néven Stiletto formájú műkörmökkel el is érkeztünk a kissé extrém vonalhoz, hiszen ezek a körmök már korántsem nevezhetőek hétköznapinak. Hasonlóan készülnek, mint a mandula alakú körmök, de ezek végét hegyes, tőrszerű formára alakítják. Ideálisak lehetnek különböző különleges díszítésekhez, mint például a galériában is látható fagylalt körmök.

Balerina körmök

A balerina stílusú műkörmökről úgy tartják, hogy Kylie Jenner nevéhez fűződnek. Vagyis ő volt az, aki megfuttatta ezt a típust a közösségi médiában, amivel egyfajta divatot teremtett és sokak számára vonzóbbá tette ezt a formát. A balerina műköröm gyakorlatilag ugyanúgy készül, mint a tőr alakú, a különbség mindössze annyi, hogy a köröm legfelső része egyenes vonalban ér véget.

Rúzs alakú műkörmök

A rúzs formájú körmök szintén egy kissé extrémebb vonalhoz tartoznak. Ez a műköröm típus gyakorlatilag úgy néz ki, mint egy frissen kibontott rúzs. Valójában az alakja és felépítése ugyanaz, mint az ovális körömé, csak a vége van ferde vonalban lecsapva.

Fáklya körmök

Ez a műkörömtípus szinte ugyanaz, mint a klasszikus négyszögletes formájú köröm, azzal a különbséggel, hogy ebben az esetben a műköröm felső része jelentősen kiszélesedik az alaphoz képest. Ettől az alakja leginkább egy lobogó fáklyához válik hasonlóvá. Vagy egy trapézhoz, ki mit lát bele…

Éles műkörmök

Az éles körmök pont úgy néznek ki, mint amire a nevük következtetni enged. A megfelelő festéssel és díszítéssel kimondottan vészjósló eredmény érhető el velük, így valószínűleg ez a stílus sem tartozik a nagyi hétköznapi szettjéhez. Hasonlóan készülnek, mint a tőr alakú körmök, de ezek a hegyes felső rész helyett egy éles peremű háromszögben végződnek.

Nyílhegy körmök

A nyílhegy formájú műkörmök átmenetet képeznek a tőr és az éles alakú körmök között. Nem annyira hegyesek, mint előbbi és nem annyira szögletes pereműek, mint utóbbi.

Hegycsúcs műkörmök

A hegycsúcs stílusú műkörmök szintén a tőr forma egy alváltozatának tekinthetőek. Hasonlóan készülnek, de a Stiletto-nál rövidebbek és tompábbak. Lady Gaga is előszeretettel visel ilyen körmöket.

Forrás: Szepseged

Mit gondolsz erről?

Szerző: Marci

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Loading…

0

Csodás a színek kavalkádja a frizurák világában is

A valaha volt legjobb pixie frizurák képekkel